За мен и за блога

Аз накратко съм любител и почитател на хартията. ^^
Казвам се Веселина, но обичайно минавам за Неферет, набор '89 съм. По оригами и пейпъркрафт се запалих някъде през 2009 г. и - учудващо - това все още ми е хоби. Учудващо, защото обикновено бързо се отегчавам от зарибявките си - учила съм и съм колекционирала какво ли не! Може би просто трудно намирам себе си. Така или иначе, хартията ме хвана доста здраво и дори в мързеливите си нехартиени периоди се случва да сгъвам по нещо.
"Специалността" ми, ако мога така да се изразя, са модулните оригами. Обичам да правя експерименти и вариации с известни модели и се старая в блога да показвам нестандартни и ползвателни неща - идеи за подаръци, туториали за бижута и кутийки, занимателни модели, съвети от личен опит. Не публикувам неща, които не съм пробвала.
Надявам се да запозная повече хора в България с японското изкуство оригами, както и с други хартиени похвати и техники. Куилингът и кардмейкингът са вече доста популярни, затова не ги засягам особено, но тук-там ще срещнете и от тях по малко. С пейпъркрафт също не се занимавам много (вече), тъй като нямам подходящ принтер за вадене на шаблони, но пък се случва да си купувам по някой картонен модел от време на време. Като цяло предпочитам да правя оригами, тъй като не се изискват никакви материали освен хартията - няма рязане или цапане с лепило, няма специални скъпи уреди или сложни техники. Всичко опира до хартията и търпението с нея. Затова и да направиш оригами често се оказва по-предизвикателно от която и да е картичка или картонен макет.

Повече за мен и хартиените ми занимавки ще намерите на линковете по-долу. Ще се радвам да ми пишете впечатленията, мислите, идеите и препоръките си - като коментари към постовете в блога или на мейл nefer_et[@]abv.bg. Отговарям на всички и помагам, както мога, а ако искате да проведа уъркшоп или да ви изработя нещо, винаги съм на линия. :)Участия тук-там:
Оригами уъркшоп @ CVS-Bulgaria
23 януари 2010, водещ на уъркшопа

Гаражна разпродажба @ Aniventure 2010
3-4 септември 2010, участник

Картичкофурийско предизвикателство № 35
24 септември - 2 октомври 2010, победител

Оригами уъркшоп @ Международен ден на доброволеца
4 декември 2010, водещ на уъркшопа

Конкурс "Моята оригами снимка" 2010
второ място в категория "Оригами снимка"

"В самолет без билет" vol. 5
24 март 2011, участник на щанд

Оригами уъркшопи @ Veda House - София
25 юни 2011, водещ на уъркшопа за модулни оригами

Арт фест "Изкуството - мисия възможна!"
20 август 2011, представяне на оригами и провеждане на уъркшопи

Клуб "Накама" @ "София диша"
21 август 2011, представяне на оригами и провеждане на уъркшопи

Оригами уъркшопи @ Aniventure 2011
17-18 септември 2011, водещ на уъркшопите

Manga Galaxy Festival
22 октомври 2011, участник на щанд