12.04.2012 г.

Оригами великденска кошничка


origami, оригами, кошничка, кутия, великден
Търсейки интересни великденски идеи, попаднах на тази оригами кошничка, която е изключително лесна за направа и доста приятна на външен вид. Можете да я използвате за дребни бонбони и лакомства или да аранжирате някое шарено яйце. Разбира се, приложенията й се разпростират и извън великденската тема.

Необходими материали: два еднакви квадратни листа и една хартиена лента - на снимката и в клипчето с инструкции са използвани листове, оразмерени от А4 (21 см страна на квадратите и 21x8.5 см лента); ножица; лепило (не е задължително).

Лично аз препоръчвам да не залепяте дръжката за кошничката, тъй като премахването й позволява по-лесно аранжиране на съдържанието. Но ако се опасявате, че някой ще реши да вдигне произведението ви за дръжката, по-добре я залепете.
 
Изработено от споменатите размери, това оригами оставя достатъчно пространство за украса под и около яйцето - великденска трева, панделки, шарен памук или каквото ви хрумне. Ако предпочитате по-малка кошничка, в която яйцето да пасва плътно, намалете размера на квадратите с няколко сантиментра.

Ето го и клипчето с инструкции:

4 коментара:

  1. Много красиво! Страхотни идейки публикуваш. Ако имам време ще се опитам да направя тази празнична кошничка. Между другото за първи път правих оригами модел точно от твоя сайт - Звездата на Давид, доста се затрудних, но с повече усилие и упоритост накрая я направих и бях много горда със себе си :) Весели Великденски празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за коментара! Надявам се и занапред да намираш интересни нещица за майсторене в блога ми. Весели празници! :)

      Изтриване
  2. Бързо, лесно и красиво. Браво.

    ОтговорИзтриване