14.10.2010 г.

Оригами звездата на Нина Острун

Nina Ostrun Star е лесно и популярно модулно оригами, което обичайно определят за кусудама. Аз лично не съм съгласна с това определение, тъй като не виждам нищо кусудамско нито във вида, нито в начина на изработката, но ако искате да търсите повече информация или снимки по-вероятно е да намерите този модел под името Nina Ostrun Kusudama или Simple / Easy / Fast Kusudama. Поради липсата на специфично наименование се използва името на създателката - Nina Ostrun - така че и това може да е критерий за търсене. Имайте също предвид, че повече информация вероятно може да се намери на руски език, тъй като Нина Острун е именно рускиня.
Като цяло това е много хубав модел, който може да се използва както за настолно, така и за висящо украшение - както си го пригодите и както ви харесва повече.



По-долу можете да видите видеото с инструкции за направата на това оригами. Ще ви трябват 6 квадрата, за предпочитане с по-големичък размер. Съветвам ви да използвате едноцветна от двете страни хартия или с две цветни страни, тъй като при еднолицевата хартия се вижда бялото и не стои твърде хубаво. В процеса на правене на частите има някои по-особени моменти, но туториалът е много добър и не вярвам да се затрудните.

2 коментара: