17.10.2010 г.

Квадратна оригами кутия




Тъй като съм посветила блога на практичните хартиени творения, време е да ви представя нещо наистина вършещо работа - една красива квадратна кутийка, създадена от Томоко Фусе.
Чудесна идея за опаковка на подарък или за прибиране на всякакви джаджи, които събират прах у вас. Enjoy! :)



Ще са ви нужни общо 8 квадрата с еднакъв размер и цветове по избор. За да се получи кутийката ви наистина хубава, хартията трябва да е двустранно цветна, т.е. в два различни цвята от двете страни. От квадрат с дадена страна се получава кутийка с двойно по-малка страна. Например, ако използвате квадрати със страна 10 см, кутийката ви ще е със страна 5 см. Така лесно можете да изчислите какъв размер хартия да използвате с оглед на това какво ще слагате в кутийката.
Постарайте се да сте прецизни и внимателни в сгъването на частите, за да си паснат добре накрая. Ето и туториала, който започва с правенето на капака:

2 коментара:

  1. Нефче, очаквам до някоя друга година да почнеш да правиш и шкафове от хартия (не-ирония) =D Изумително е колко неща човек може да направи от прости материали. Евтино, красиво, практично...

    ОтговорИзтриване
  2. Ако трябваше да си купувам книги, по които да се уча, ич нямаше да е евтино. :D Добре че има толкова много неща из интернет. Иначе шкафът е добра идея, ама ще ми трябва бая голяяяяяяяям лист хартия. Че ако го лепя, няма да е тру оригами.

    ОтговорИзтриване